DIY superruokia Biokian avustuksella

Yksi perusasia Aidon kauneuden metsästämisessä on ruuan ravinteikkuus. Ihmisen ahneuden ja lyhytnäköisyyden seurauksena maaperä köyhtyy koko ajan, ja sitä myöten syömiemme ruokien ravintosisältö. Niinpä

EKA SÄÄNTÖ ON
syö lähiruokaa aina kun mahdollista

TOKA SÄÄNTÖ ON
syö luomua aina kun mahdollista

KOLMAS SÄÄNTÖ ON
Do-It-Yourself, aina kun se järjen rajoissa onnistuu. Omat järjen rajani kulkevat siinä, että idätän ituja ja esi-idätän palkokasveja ja joskus viljaa, sekä teen aina viherjauheen itse, mutta ostan marjajauheet, koska marjojen kuivaaminen on niin tolkuttoman hidasta ja ainakin mun taidoillani hiukan vaikeaa.

Viherjauhetta teen kuivaamalla kaikkea mahdollista vihreää (tarkkaan ottaen kiltti anoppini tekee sen :)). Kaikki ”ylimääräiset” salaatit menevät kuivuriin, samoin pinaatti, mangoldi, basilika, persilja, lehtiselleri, valkosipulinvarsi, lipstikka, tilli jne. Jauhan ja sekoitan ne. Tavallisesti lisään joukkoon hiukan kuivattua chilipalkoa. Jos minulla on kuivattua valkosipulia, saatan jauhaa sitäkin joukkoon.
Käytän viherjauhetta kaikessa mahdollisessa, ripottelen sitä tomaattimehun päälle, salaatteihin, keittoihin, patoihin, smoothieihin jne. Olen laittanut sitä sienipiirakkaan, myös pohjaan jonka olen tehnyt kauraleseistä, maamantelista, jauhetuista hampun- ja muista siemenistä ja pähkinöistä sekä spelttijauhoista.

Minulla on hyvin pienet säilytystilat, pieni pakastin, joka tavallisesti on täynnä riistaa. Niinpä syön marjat tuoreina aina kuin mahdollista, ja muulloin käytän marjajauheita. Käytän Biokian jauheita, koska paitsi että arvostan laatua, minulle on myös tärkeää se, että marjanpoimijoita kohdellaan kunnolla ja heille maksetaan kohtuullinen korvaus. Biokia on yksi Aidon kauneuden metsästysprojektin sponsoreista, heidän mukaantuloonsa vaikutti ratkaisevasti se, että he ovat juuri tämänkaltaisen terveyttä ja tasapainoisuutta edistävän toiminnan kannalla.

Marjajauheita ripottelen ihan samoin kaikkeen mahdolliseen. Käytän niitä omatekoisessa myslissä, smoothieissa, salaateissa ja vaikkapa sämpylöissä.

Aidon kauneuden metsästäjien suosikkijauheita ovat olleet mustikka ja tyrni. Itse tykkään niistä kaikista, puolukan ja karpalon ystävä kun olen.

– Varpu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s