Mitä kuuluu Johannan projektille?


Johanna kertoi projektin alkaessa parannuskohteistaan näin:

„Suhtautuminen ruokaan, olen tunnesyöppö, hyvässä ja pahassa. Haluan löytää liikkumisen ilon ja lopettaa selittelyn, kaikki tekosyyt on varmaankin jo käytetty loppuun. Ja erityisesti haaveilen että käyn juoksemassa mutta jos nyt kuitenkin alottaisin edes kävelyn. Virkeystason kohotusta ja myös sitä elämänilon palautumista voisi tuoda meidän kotiin. Oliskohan tuo yhdellä sanalla elämäntavanmuutos?

Ennen kaikkea haluan hikoilla eli saada kropan toimimaan. En muista että olisin hikoillut muuta kuin taivekohdista äärimmäisessä helteessä, saunassakin tai urheilusuorituksen aikana iho vain punottaa, piukottaa ja kuumottaa, se jos mikä on tukalaa.“

Terveydellisiä ongelmia Johannalla on ylipaino ja akne inversa (hikirauhastulehdus), joka aiheuttaa hikoilemattomuutta

RUOKAVALIO

Hannan yleisohjeet Johannalle:

Kasvisten syömistä on hyvä lisätä keinolla millä hyvänsä. Esim. viherpirtelöt voivat auttaa alkuun. Myös kaikenlaisia lisäkkeitä on hyvä opetella valmistamaan rutiinilla. Lämpimät kasvislisäkkeet ovat ok, kunhan niitä ei käristetä liiassa rasvassa lötköiksi. Suosi pikawokkausta ja höyryttämistä! : )
– kaurapuuroa voit syödä voilla
– kalanruotokammon taki kalan lisääminen aloitetaan uunilohella,
Toivomustesi mukaan aloitetaan ruokavaliomuutosten hahmottelu tiukemmalla ohjelmalla
Vehnä, sokeri ja maito jätetään kokonaan pois ja katsotaan mitä tapahtuu.
Maitotuotteiden tilalle:
Riisi-, kaura- ja soijamaidot (suosi kahta edellistä)
Kookoskerma kohtuudella käytettynä
Tofu
Alpron maustamaton soijajogurtti
Lehmänmaitoa sisältämätön fetajuusto (lampaan/vuohenmaidosta)
Vehnän tilalle gluteenittomat täysjyvätuotteet (leivo leipiä itse ja suosi täysjyvämakaroneja sekä täysjyvähiutaleita jne.)
Quinoa, hirssi, tattari, riisi kohtuudella.

Kolmen kuukauden maidottomuus ei vaikuttanut Johannan hikirauhastulehdukseen eikä soija sopinut hänelle, joten kesän mittaan ruokavaliota rukattiin osin uudelleen.

LISÄRAVINTEET

Antitox (Vogel)
D-vitamiini 2 tablettia eli 50 mikrogrammaa päivässä
Monivitamiini pakkausohjeen mukaan
Eskimon nestemäinen kalaöljy 2 tl / pv
Sinkkivalmiste 1 kapseli kolmesti päivässä
Hormonitoiminnan tueksi pakkausohjeen mukaan Easy Life
Helokkiöljyä 2 kapselia kerran päivässä
Maitohappobakteeria 1 kuuri, 1 kapseli päivässä
Ruusunjuurivalmiste Dynaforce Extra Strong
Glucobalance hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen 1-2 kertaa päivässä

Hanna on projektin edetessä tarkentanut ja tarpeen mukaan muuttanut lisäravinneohjelmaa.

TREENIT

Kati Teriö Hanhivaaran liikuntakeskuksesta on tehnyt Johannalle kuntosaliohjelmia, uusin on viime viikolta, ”loppukiriohjelma”:

1. Lämmittely Variolla, tehot 2 min 8, 2 min 12,  2 min 13 ja 2 min 10
2. Jalkaprässi jossa 2 sarjaa 70 kg ja 1 sarja 80 kg, toistoja 12.
3. Taaksepäin ”potkut”  vuorojaloin, kolme sarjaa /jalka 25 kg, toistoja 12.
4. Soutua suurimmalla teholla ja mahdollisimman kovilla kierroksilla
5.Ylätalja 2 sarjaa 35 kg ja 15 toistoa
6. Pystypunnerrus askelkyykyssä Kinesis laitteella, 2 sarjaa teho 3, toistoja 12.
7. Penkkipunnerrus, kolme sarjaa 25 kg 12 toistoa.
8. Kulmasoutu, 3sarjaa, 10 kg, 12 toistoa
9. Lankku, ensin kyynärvarsien varassa niin kauan kuin suinkin pystyy ja siitä käsivarret suorina niin kauan kuin pystyy
10. Juoksumatolla juosten tehoilla 7-8  8 min josta 2 min välissä kävelyä, maton kallistus 2
11. Hyvää huomenta-liike, tanko hartioille (ehkä 20 kg) ja sen kanssa kumarrus 3 x 15.
12. Lankku, sama kuin nro 9
13. Vatsarutistus 3 sarjaa 25 kg 15 toistoa
14. Vinot vatsat kierrolla 2 sarjaa molemmille puolille 15 kg ja 12 toistoa
15. Pyöräily 8 min, tehot vaihtelee 2 min välein

Sarja tehdään melko pienillä tauoilla, niin että syke pysyisi mahdollisimman korkeana.

Johanna on itse lisäksi laatinut koko viikon ohjelman projektin viimeisiksi viikoiksi:

Tämä saliohjelma tehdään kolme kertaa viikossa, välipäivinä intervellijuoksua joista yhtenä mäkivetoja. Sunnuntai on lepopäivä. Mä olen huomannut että kun jaksaminen on parantunut ja ohjelma tiukentunut, into tehdä ja mennä salille on selvästi kasvanut. Nytkin tuntuu että mitä rankempi liike esim. liike nro 7 on toki haastava mutta sen jälkeen oli kyllä niin voittajafiilis, kun jaksoi sen viimeisenkin sarjan vaikka kädet meinas vetää siksakkia viimeisellä työnnöllä.
Joka liikkeen jälkeen täytyy aina kokeilla, onko otsa vieläkin märkä, olihan se 🙂
Tuota juoksua olen omin päin treenaillu. Olen sauvakävellyt hyvin mäkistä pururataa ja juossut loivemman pätkät. On tuntunut että kunto riittäisi mutta jalat vain hyytyy, voimat loppuu. Kropalla on melkoisesti totuteltavaa juoksuun, olen ottanut aika varovaisesti ettei ota polvien päälle. Ensi kesänä kun olen 20 kg pienempi, juoksentelen tuolla keposasti kuin Heidi konsanaan 🙂

HOIDOT

Tomi Anttilainen LaMentesta antoi Johannalle kolme hoitokertaa matalatehoisella terapia-laserilla ja sitten sarjan Nlite-hoitoja. Tomin mukaan terapialaser oli hyvä pohja Nlite-hoidoille. Nliten vaikutukset Johanna huomasi hyvin nopeasti.

Lisätietoja:
LaMente Oy

IHONHOITO
Johanna on käyttänyt Environin Sebuprepiä, Sebuwashia ja Sebutonea puhdistukseen, Avst3-voiteen käyttö alkoi juuri. Vartalon ongelma-alueilla hän käyttänyt A-vitamiinivoidetta.

”iho tuntuu ravitulta ja pehmeältä, sebutone on ihan ehdoton suosikki, se tuntuu auttavan näihin muihin pieniin patteihin. Varsinaisia paiseita mulla ei ole ollut nyt n. 3 viikkoon, kaulalla on ollut muutama finni mutta ne on varmasti hormonaalisia? Sebutone auttaa noihin muihin kuivattavasti.
Sarja jää varmasti käyttöön projektin loputtuakin, ja uskon että tällä sarjalla ikääntyminen ja sen merkit iholla ainakin viivästyy!”

Lisätietoja:
Environ-hoitosarjat

TULOKSIA
Johanna kertoo:

Painoa on lähtenyt -12 kg, senttejä vyötäröltä 10 cm ja lantiolta 9 cm. Olen ihan supertyytyväinen 🙂 Ruokaa ei tule oikeastaan enää edes mietittyä, äkilliset mieliteot on melko harvinaisia mikä on taas ihan mahtijuttu. Ja nyt mulla on se oma pikaruokakin, papusalaatti :). Purkkipapuja on koko ajan laatikossa jos tulee äkkinälkä tms. tilanteita.
Kaupassa mä olen kehittänyt sellasen menetelmän että kun/jos mulla tulee siellä ”huonoja ideoita” herkkujen suhteen, päätän että saan sen ottaa jos mun tekee mieli vielä kun olen kerännyt kaikki listan tuotteet, yleensä en enää edes muista hakea sitä tai sitten ei tee enää mieli.

Hikoilua on havaittavissa mutta kyllä se vaatii vieläkin melko paljon, mutta tämäkin on mahtava edistysaskel. Hikeä lisää! En tiedä mitä pateille tapahtui mutta niitä ei ole näkynyt pariin viikkoon, ei pieniä, ei vanhojen oireilua, ei niin mitään. Nyt kun vielä ymmärtäisin miksi näin.

Hiuksissa on ole vielä huomannut mitään suurta muutosta, ehkä latvat on pysynyt paremman kuntoisina.

TÄMÄN HETKEN TÄRKEIMMÄT TAVOITTEET

Nyt mä olen sitä juoksemista aloitellut niin tietenkin sen jatkaminen, onnistumisen tunteet on ollut ihan huippuja kun tajuaa että mä pystyn siihen, kunto kestää ja nousee!
Iso tavoite tietenkin on se että tämä liikkumien olisi luonnollinen osa arkea, sen haluaisin jäävän ja tuo hallittu syöminen.

Tavoite on myös että alkaisin arvostaa itseäni enemmän, pääkopan kanssa on melkoisesti tehtävää. Huono itsetunto vieläkin melkoisen huono.

– Varpu

Jätä kommentti