Elina on löytänyt liikunnan ilon!

Elina personal trainerinsa Piian kanssa pelleilemässä.

Projektimme alkaessa Elina ilmoitti, että ”liikkuminen on aina ollut tosi pakkopullaa kun en mitään euforian tapaistakaan ole koskaan kokenut”. Hän ei omien sanojensa mukaan ollut kuitenkaan mikään liikunnan vihollinen, pikemminkin ”liikunta-välinpitämätön”. Elina kuvaili suhdettaan liikuntaan näin:

Mitä treeneihin tulee niin sali on varmaan vihon viimoinen paikka minulle, paitsi ehkä jotkut tanssipohjaiset ohjatut jutut, mutta epäilen jaksanko liikuttaa tätä 100 kiloa vai puuskutanko nurkassa ensimmäisen minuutin jälkeen. Peruspuntti on kuitenkin jotain mitä välttelen viimeiseen asti! 😀 Saman toistaminen kun viikosta toiseen kun on todella tylsää.
Kahvakuulasta en osaa sanoa mitään, kai sitä kokeilla voi? Minulle yleensä parhaat lajit on olleet sellaiset suht rauhalliset, mutta kuitenkin vaativat. Rakastan uuden oppimista ja se on ehkä se parhain motivaattori. Olen aina tykännyt tanssilajeista, yksi suosikkini oli itämainen tanssi, pirun vaikea laji vaikka ei heti uskoisi. Siedän myös uimista ja kävelyä, sauvoilla olisi kiva kokeilla kun elämä muuten painottuu pöydän ääressä istumiseen.
Tuohon personal traineriin en kyllä osaa mitään sanoa, sinänsä liikunta jollain tasolla kiinnostaa, mutta en kyllä kaipaa ketään kiljumaan viereen naama punasena ”jaksaa jaksaa, vedä vielä viisi!”. ;D Toisaalta tuommoiset liikuntakeskukset tarjoamisineen on mulle todella tuntemattomia paikkoja, jotta ehkä joku neuvo voisi olla paikallaan. Nuo joogat, meditoinnit ym rauhalliset kyllä kuullostaa hyvälle, samoin erilaiset venyttelyt ym. jotka helpottaisi jumittuneiden yläkropan lihasten kanssa. Arkiliikunta on sinänsä vähissä kun kauppa on naapurissa ja keskustaan on taas niin pitkä ettei sitä kävele/pyöräile kun jotkut ihan hulluimman. 😉 Toki kävelen aina kun mahdollista ja noi portaat voisi ottaa takaisin ohjelmaan. Tähän asuntoon muuttaessa kävelinkin usein portaita, mutta sitten sitä jotenkin laiskistu…

Mutta sitten kun kaikilla muilla oli personal trainer ja kuukausikortti kuntosalille, Elina kiinnostui, että hän kanssa… Pistin Elinan koeajalle: ilmoitin, ettei hän saa itselleen personal traineria ennen kuin osoittaa haluavansa liikkua. Elinan oli käytävä kävelylenkeillä ja raportoitava mulle, että tehtävä suoritettu. Fiksuna naisena Elina ymmärsi yskän :).

Tampereen Fressi sponsoroi Elinalle kuukausikortin.Sopivan personal trainerin löytäminen Elinalle oli aika kiinnostavaa salapoliisityötä: surfasin netissä tutkien tamperelaisia personal trainereita. Karsin pois kaikki, jotka vaikuttivat perinteisiltä ”jaksaa, jaksaa, vielä menee…” -kannustajilta. Löysin Piia Mäkisen nettisivut, ja huomasin heti hänen esittelystään, että tässä on sopiva valmentaja Elinalle. Piiasta henki se, että vaikka liikkuminen on tärkeää, elämässä on paljon muutakin. Lisäksi luin rivien välistä, että mimmillä on älliä, joten hän tulisi toimeen fiksun Elinan kanssa. Ilokseni Piia suostui projektiin!

Elina oli positiivisesti yllättynyt liikuntakeskus Fressistä: eivät siellä kaikki olleetkaan niin hoikkia ja fittejä kuin hän oli kuvitellut!

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Piia kertoi:

Tavattiin Elinan kanssa viime viikon torstaina ensimmäistä kertaa ja juteltiin tilanteista ja tavoitteista ja muusta mukavasta. Mietimme mielekästä tapaa lähteä liikkumaan ja bodybalance-, pilates- ym kehoa huoltavat tunnit tuntuivat järkevimmältä tavalta. Elina kokeilee omatoimisesti Fressissä muutamia tunteja ja seuraava tapaamisemme onkin,
kun Elina tulee minun pilates-tunnilleni Liikuntakeskus Leidiin ke 23.5.

Sovimme, että Elina ilmoittelisi minulle viikon liikkumisistaan (tai liikkumatta jättämisistään) aina viikon lopulla, jotta pysyn kärryillä ja voin tarvittaessa miettiä joitain keinoja lisätä motivaatiota kokeiluihin.

Viimeksi Piia raportoi:

Olemme Elinan kanssa tehneet kuntosalilla lihaskuntoharjoituksen, sellaisen koko kehon treenin, jolla pitäisi aineenvaihduntakin lähteä vähän isommalla vaihteella käyntiin. En silloin alkuun sellaista tuputtanut, kun Elinalla ei ollut kiinnostusta, mutta pienen pikaohjelman jälkeen totesi, ettei se nyt niin kauheasta ollutkaan, varsinkin jos saa tuloksia

Lisäksi Elina oli mun puistopilateksessa muutama viikko sitten. Tykkäsi siitäkin, mutta tää kesä ja nää kelit… 😛 Tasan kahtena keskiviikkona, toukokuusta alkaen, on ollut kuudelta aurinkoista. Silloin on ollut kivasti porukkaa tunnilla, mutta kyllä on ollut kyttäilemistä kotona vielä puolta tuntia ennen, että sataako siellä. Tai lähinnä, että sataako vettä
vai rakeita vai räntää. No, tänään on viimeistä kertaa tämän kesän puistopilates, toivottavasti ensi vuonna paremmalla sääonnella!

Elina on nyt muutaman kuukauden ajan käynyt säännöllisesti body balance -tunneilla. Jopa kuntosali on alkanut tuntua mukavalta paikalta!

Ajattelin ensi viikolla kokeilla vähän uusiakin lajeja mm. gymcircuittia, sh’bamia sekä joogaa. Katsotaan innostunko jostain noista vai jatkanko pelkällä balancella (x2) ja puntti+venyttelyllä.

Lisätietoja:

Liikuntakeskus Fressi

Tampereen Fressi

FitForm hyvinvointipalvelut/ Piia Mäkinen

Pilates- ja patikointimatkat
(ensi kesänä Portugaliin; ja jos vain aikataulut natsaavat,aion lähteä mukaan!)

– Varpu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s