Personal trainer Jessican opissa

Aidon kauneuden metsästäjiä ovat valmentaneet projektin ajan kolme personal traineria, joista yksi on Jessica Reiman (pian Lempinen). Hän on vastannut Heidin, kiireisen mutta sitäkin motivoituneemman perheenäidin kunto-ohjelmasta. Kyselimme Jessicalta ja Heidiltä näkemyksiä siitä mikä heidän yhteistyössään on ollut keskeistä.

Jessican esittely:
”Heippa, olen Personal Trainer Jessica Reiman, pian Lempinen. Olen saanut kunnian päästä mukaan Aidon kauneuden metsästäjien- projektiin mukaan. Olen koulutukseltani fysioterapeutti. Lisäksi olen kouluttautunut Trainer4you:n kautta kuntosalivalmentajaksi sekä kahvakuulaohjaajaksi. Tällä hetkellä työskentelen fysioterapeuttina yksityisessä fysioterapiayrityksessä sekä eräässä kuntokeskuksessa.
Liikunta on ollut aina intohimoni ja siitä ovat pitäneet huolen kehonrakentajavanhempani, joilta olen saanut korvaamatonta oppia siitä kuinka treenata ja syödä oikein. Terveessä kehossa on hyvä elää, se on keho jota kuljetat mukanasi elämän loppuun saakka, siitä kannattaa pitää huolta. Isäni mottoa lainatakseni: Tunti päivässä omalle kehollesi, omalla kunnollesi. Siitä ei verottaja ota pätkääkään!”

Näin Heidi kuvailee projektin etenemistä.

Alkukartoitus
Projektin alkupuolella treffattiin Kampin Fressissä Jessican kanssa. Sitä ennen olin palauttanut  hänelle alkukartoituskyselyn josta Jessica olikin poiminut ne asiat joita pelkäsinkin aloittaessani. Eli vihaan raudan pumppaamista! Se salilla käyminen ei vaan ole mun juttu!

Oma asenne kuntosaliharjoitteluun on se, että en tykkää kuntosalin laitteista. Mielummin haluan lihaskunnon kehittyvän omaa kroppaa käyttäen vastuksena. Jessica kunnioitti tätä minun näkemystä ja suunnittelikin minulle aloitusohjelman jossa oli mukana kahvakuula. Salille lähtö ei tuntunut ihan niin pakkopullalta tämän ansiosta.

Lisäksi lähdettiin kehittämään  minun jo aikaisemmin aloittamaani juoksuharrastusta, kahvakuulailu sitten tukemaan tätä.

Kiireisen naisen treeniohjelman rakenne
Treeniohjelmani on suhteellisen leppoisa jos niin voi sanoa. Treenimäärät ovat toteuttavissa kiireisen arjen ohella. Lähtökohtana on kehittää tätä hyvin alkanutta juoksuharrastusta. Ohjelmaa on muokattu hyvin vähän projektin edetessä, painoja, treeniaikaa, juoksumatkaa tarkasteltu tilanteen mukaan.

Tavoitteet ja niiden toteutuminen
Tavoitteenani oli saada se lihaskunnon kehittäminen mukaan arkeen. Lisäksi ulkonäöllisesti kutistaa senttejä ympäriltäni. Nälkä on kuitenkin kasvanut syödessä, olenkin alkanut leikittelemään uudella tavoitteella joka olisi puolikkaan maratonin suorittaminen, joka on paljon tälle entiselle sohvaperunalle.
Senttejä on kadonnut navan kohdalta hienosti!

Erityistä tässä valmennussuhteessa
Jessica on aivan ihanan pirtsakka ihminen. Hän antaa jo paljon energiaa ja uskoa omalla pirteydellänsä, joka ei kuitenkaan ole liian sokerista. Jessican palaute on aurinkoista.

Tulevaisuus
Liikunta pysyy mukana jatkossakin. Juokseminen pysyy kuvioissa varmasti mukana, koska luonnossa on vaan niin rauhoittavaa liikkua. Lisäksi kantapään kautta opittuna liikunta auttaa oikeasti arjessa. Se vaan on jotenkin voimaannuttavaa!

Jessican kommentit yhteistyöstä Heidin kanssa:
Heidin kanssa treenamisen voisi kiteyttää siten, että olemme yhdessä hakeneet Heidin elämään sopivat aikataulut ja treenimuodot. Heidin tavoitteenahan on ollut takaraivossa puolikas maratoni ja sen mukaan olemme edenneet. Harjoittelu on sisältänyt tietysti erilaisia juoksuharjoituksia, että lihaskuntoharjoituksia. Olemme panostaneet Heidin projektissa tasapainoon ja siihen, ettei liikunnasta tulisi pakonomaista vaan siinä säilyisi ilo ja riemu. Tähän olemme myös päässeet. Heidi on osannut kuunnella kehoaan ja olen myös siihen kannustanut. Kipeällä keholla ei missään tapauksessa saa liikkua. Lisäksi olemme opetelleet hieman uusia liikuntamuotoja kuten kahvakuulaa. Sen avulla harjoittelua voi toteuttaa myös kotona, aikataulujen olessa tiukat.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s