Silikonirintojen riskejä

Lueskelin kahviatauollani Iltalehteä, ja taas kerran törmäsin silikonitissijuttuun. Minusta rintaimplanttien terveysriskejä vähätellään ja itsestään epävarmoille naisille annetaan huoletonta viestiä niiden turvallisuudesta.

Research clearly shows that implants are associated with significant health, cosmetic, and economic risks within the first few years and these risks increase over time. Unfortunately, long-term risks remain unknown because of a lack of careful scientific studies. FDA has required implant manufacturers to conduct additional research to determine why implants break, how long they can be expected to last, and what the longer-term health consequences of broken and leaking breast implants might be. Those studies, however, have not yet been made public.

Diana Zuckerman, PhD, Elizabeth Nagelin-Anderson, MA, and Elizabeth Santoro, RN, MPH: What Women Need to Know About Breast Implants

Pitkän englanninkielisen artikkelin sanoma on: tähänastiset tutkimukset, joissa rintaimplanttien pitkäaikaisvaikutuksia on selvitetty, on tehty naisille, joilla implantit ovat olleet vasta muutaman kuukauden tai vuoden. Todellisia pitkäaikaisvaikutuksia ei siis tiedetä. Riskeinä on implanttien vuotaminen tai rikkoutuminen, rintakipu, silikonin siirtyminen imusolmukkeisiin, epäilyjä ja käytännön havaintoja on niiden liittymisestä fibromyalgiaan ja krooniseen väsymykseen.

Sitä paitsi olen sitä mieltä, etteivät keinotissit ole edes kauniita. Nainen on luonnollisena, AA-kupeillakin, huomattavasti viehättävämpi kuin pullahtavien ”muovitissien” kanssa. Miksi ihmeessä meidän kaikkien pitäisi mahtua samaan muottiin ja näyttää samanlaisilta?

Poikkeus on rintasyöpäpotilaat, joilla toinen rinta on kokonaan jouduttu poistamaan. Sellaisessa tilanteessa psyykkinen haitta saattaa olla terveydelle haitallisempi riski kuin implantti.

Ja jos joku on sitä mieltä, että isotissisenä olen jäävi, niin ihan tiedoksi: minulla on aina ollut riippurinnat. Kynätestin sijaan pystyin jo teini-ikäisenä tekemään penaalitestin… 😀

Kyllä siitäkin halutessaan neuroosin olisi voinut kehittää.

– Varpu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s