Itsestä tykkäämisen opettelu

Laihduttamisessa – ja ylipäätään kaikissa elämänmuutosprojekteissa – yksi vaikeimpia asioita on mielen muuttaminen mukana. En nyt tarkoita huttupäistä poukkoilua trendistä toiseen ja mielen muuttamista aina sen mukaan kenen kanssa puhuu ja mistä päin tuulee, vaan sitä että oma ajatustapasi muuttuu pysyvästi. Ettet päädy tilanteeseen, jossa normaalipainoisessa vartalossa asustaa lihava mieli.

Aloita rakastamalla itseäsi sellaisena kuin olet. Tänään.

Aito rakkaus synnyttää myös itsekunnioitusta. Kun kunnioitat ja rakastat itseäsi tarpeeksi, sinulla on myös voimaa sanoa EI. ”Kiitos, en ota pullaa/ keksejä,/kakkuja/ karkkeja /sipsejä/ kaljaa…”. Koska olen sen arvoinen.

En kiellä itseltäni mitään, mutta osaan tehdä valintoja!

– Varpu

Mainokset

3 thoughts on “Itsestä tykkäämisen opettelu

 1. Omaa kehoa on tosiaan hyvä arvostaa ja hyväksyä se juuri sellaisena kuin se on. Mutta vielä tärkeämpää minusta on rakastaa kokonaista ihmistä, sitä aitoa ja oikeaa ”minää”, jossa on mieli, tunteet ja suhtautuminen muihin ihmisiin – hyväksyen heidätkin sellaisina kuin he ovat.

  Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että mielen muuttaminen voi olla hankalaa. Mutta mahdollista se on jokaiselle. Kun mieli lepää hyväksynnässä, niin rasvaprosenttien merkitys häipyy sivummalle. Ja seurauksena useimmiten sitten on tasapainoinen itseään ja muita arvostava ihminen, joka myös syö terveellisesti ilman kaloreiden ja ravintoaineiden laskemisen taakkaa ja ruumiin eri osien mittailua ja arviointia.

  Hyvää jatkoa kauneuden metsästyksessä. Kauneus on suloista! Kuten ovat kaksi muutakin jo antiikin filosofien julistamaa arvoa, nimittäin totuus ja hyvyys.

  • ”Liikaa purjeita laivassa, liikaa ravintoa ruumiille tai liikaa valtaa sielulle. Seurauksena on aina haaksirikko.” sanoi jo Platon. Ja oikeassa oli 🙂 – Varpu

 2. Varpu, niin oli oikeassa. Ja häntä sitten peesasi Aristoteleskin tasapaino-teoriallaan. Eikö olekin kiinnostavaa, että ihmiselle tärkeät, ne ydinasiat, on tajuttu jo tuhansia vuosia sitten, jopa ennen eurooppalaista antiikin filosofiaa eli muinaisessa Intiassa ja Kiinassa.
  No, näyttää siltä, että jokainen sukupolvi oppii ne itse uudestaan. Niin kai sen pitääkin olla.
  ”Kauneusunet” on mielestäni tärkeä ja hyvä asia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s