Mitä kuuluu ELINAN projektille?

Elina kertoi tavoitteistaan projektin alkaessa näin:

Jouduin sairauden vuoksi syömään lääkkeitä, jotka lihottivat minua yhteensä yli 50 kg. En käsitä vieläkään miten yksi lääke voi lihottaa parissa kuukaudessa 30 kg, vaikka söin ihan tavallista ruokaa. Kadotin myös vuosiksi nälän ja kylläisyyden tunteen, nykyään olen vähitellen oppinut niitä tunnistamaan, mutta syön edelleen kellon mukaan. Koska lihominen tapahtui nopeasti en oikeastaan koskaan ole päässyt sinuksi kroppani kanssa. Olen vuosien aikana onnistunut tiputtamaan jo 30 kg pois, mutta matkaa vielä siis on.
Laihtuminenhan olisi tietysti tavoitteena. Kaipaisin myös itsekuria. Olen joskus kärsinyt lievästä ahmimishäiriöstä joka on kyllä ollut vuosia kunnossa, mutta toisinaan erilaiset himot nostaa päätään ja niitä vastustaessa sorrun välillä ahmimaan. Ulkonäön suhteen ainoa pakkomielteeni on ehkä päästä takaisin ns normaaleihin vaatekokoihin, pois ”isojen tyttöjen osastolta”, takaisin siihen lukemaan jota vaaka näytti ennen kuin aloin lihoa lääkkeiden ym. takia. En haaveile siis edes normaalipainosta, vaan minulle riittäisi se lievä ylipaino.

Hannan yleisohjeet Elinan ruokavalioon:

Elina syö vähähiilihydraattisesti ja runsasrasvaisesti, ja hänen vuorokausirytminsä on iltapainotteinen. Runsasrasvaisessa ruokavaliossa tärkeää on kiinnittää huomiota rasvojen laatuun: monipuolisesti pähkinöitä, siemeniä, kylmäpuristettuja öljyjä, kalaa. Käyttöön rypsin tilalle Vogelin Merum-oliiviöljy. Nyt on tärkeää panostaa myös siihen, että aamiainen ja lounas ovat riittävän energiapitoisia, jotta nälkä ei kerry iltaan mennessä liian suureksi, jolloin on hankalampaa hallita syömistä.

Elinan lisäravinteet:

Acomax-tabletit
D-vitamiini 2 tablettia eli 50 mikrogrammaa päivässä
Monivitamiini pakkausohjeen mukaan
Sinkki
Eskimon kapselimainen kalaöljy (2×2 päivässä)
Glucobalance (verensokerin tasapainottamiseen ja makeanhimoon)
Koska triglyt pitää saada alas otetaan kalaöljyn oheen vielä Biolic 5000 -valkosipuliuute
Hormonien tasapainon tueksi pakkausohjeen mukaan Pycnogenol Easy Life
Tyrniöljy nenän limakalvoja varten

Elinan treeniohjelma:

Tamperelaisen Elinan personal trainerina on toiminut Piia Mäkinen, jota Elina kommentoi näin:

”Piia-trainerin kanssa nähtiin viime viikolla ja hän on aivan ihana! Kiitos! Katseltiin hieman millaisia valintoja olin tehnyt treenin suhteen (pilates, venyttely, bodybalance) ja Piia oli samaa mieltä valinnoista. Sovittiin, että Piia ujuttaa minut parin viikon päästä omalle pilates-tunnilleen Leidiin ja katsellaan sen jälkeen minulle jotain pientä kuntosaliohjelmaa, josta alustavasti puhuimmekin teen äärellä kun nähtiin (lähinnä joku lyhyt ohjelma ”ongelma-alueille”).”

Elina treenaa Tampereen Fressissä.

Projektia tukevat hoidot:

Elina on saanut suurimman osan 8 kerran hoitosarjasta UMG-Aromaterapia Selluliittihoitoja. Hoidot on antanut Kirsi Kauneus- ja lymfahoitola Aurinkolinnussa.

Kirsi kertoo UMG-Aromaterapia Selluliittihoidosta:

Hoito on Ulla-Maija Gracen kehittämä kokonaisuus. Hoitolassa käytettävät hierontaöljyt ja kotihoitogeelit syntyivät pitkän kehitystyön tuloksena. Hoidossa käytetään kahta erilaistä öljyä/geeliä joita vuorotellaan asiakkaan kuukautiskierron mukaan. Selluliitti on naisella hyvin pitkälle hormonaalista, ja hoidolla pyritäänkin tasapainottamaan naisen hormonaalista toimintaa. Öljyt on erittäin tarkkaan valittu, niitä onkin tuotteissa oikeissa suhteissa toistakymmentä erilaista.Hoito tehdään hoitolassa 2 kertaa viikossa, yhteensä 8 kertaa. Kotihoitotuotteet riittävät kuudesta kahdeksaan viikkoa, ja niitä käytetään kuukautiskierron mukaan vaihdellen. Jos kuukautiset ovat loppuneet tai niitä ei ole,laskemme kierron yleensä kuun mukaan, näin pyrimme tasapainottamaan myös ”uinuvaa” hormonitoimintaa.
Hoito oikein tehtynä on tehokkaan ja samalla rentouttavan tuntuista. Hoidossa hierotaan erilaisin ottein reidet, pakarat ja vatsa. Hieronta on lymfaattista, hierovaa ja pumppaavaa. Se poistaa kuonaa ja selluliittia. Samalla otteet hajoittavat rasvakudosta ja senttejä katoaa.
Hoito rentouttaa ja virkistää samanaikaisesti. Keho puhdistuu, mieli ja keho kevenee. Myös silmät ja iho kirkastuvat hoidon myötä. PMS- ja vaihdevuosioireet saavat helpotusta.
Jokainen hoidettava on yksilö, ja puhdistuminen meillä kaikilla tapahtuu eri tahtiin. Ensimmäisen viikon aikana yleensä tulee kova janon tunne, hikoilu lisääntyy ja suussa voi olla paha maku.
Iho saattaa joillakin reagoida esim näpyin, mutta sekin menee ohi ja tämän jälkeen iho on entistä ehompi. Yleensä toisella tai kolmannella hoitoviikkona selluliitti saattaa hetkellisesti kipeytyä, myös hermosärkyä saattaa esiintyä. Tämä kaikki kertoo selluliitin pehmenemisestä ja liikkeelle lähdöstä, selluliiti yleensä myös tässä vaiheessa tulee paremmin näkyviin ja kudos tuntuu löysältä, sillä selluliittikeräymien ympäriltä on jo alkanut poistua rasvaa ja nestettä. Hoidon edetessä kudos siliää ja napakoituu. Tämän vuoksi säännöllinen kotihoito on erittäin tärkeää. Yleensä hyvät tulokset saadaan 2-3 kk sisällä. Tämän jälkeen pidetään kotihoidossa 2-4 viikon tauko ja hoitoa voidaan haluttaessa taas jatkaa.

Elina kommentoi:

Hormoonit ilmeisesti on heränneet hoitojen myötä, sillä mieliala vaihtelee aika hurjasti välillä ihan päivänkin sisällä kuten esimerkiksi viime sunnuntaina. Ensin olin tosi täpinöissä jääkiekkopelistä, sitten maassa Suomen häviöstä, sitten taas meni hyvin kun kuulin voittaneeni lahjakortin ja hetken päästä kiukutti todella paljon kun tuli huonoja uutisia siskolta. Tämä kaikki tapahtui reilun tunnin sisällä, tietenkin asioihin reagoi, mutta oma reaktio oli tosi voimakas ja kun pääsin yöllä sänkyyn pää oli edelleen ihan karuselli. Jouduin jopa nousemaan ylös ja hakemaan toisen melatoniinimurusen jotta sain unta. Tälläistä ylös-alasmenoa on sattunut viimeisen viikon aikana useita kertoja. Stressiä kyllä piisaa kun on kahdet pääsykokeet yliopistoon ensi viikolla ja sitten se lakitus ja yo-juhlat.


TULOKSIA:

Elina kertoo:

Selluliittihoidon takia oli viime viikolla tosi kovat kivut reisissä, mutta ne menivät ohi parissa päivässä. Kivut kuuluvat asiaan, kun alkaa kuona liikkua. Nyt on jo ihan normaalia, tosin iho on selvästi muuttunut, ja Kirsikin jaksaa päivitellä miten selvä ero mun jaloissa on. Nilkatkin on silminnähden kaventuneet! Eilen kokeilin ”porkkana-farkkuja” eli sellaisia kokoa liian pieniä mihin toivon vielä mahtuvani, sujahti jalkaan oikein nätisti.
Välillä minulla oli kova salmiakkihimo, mutta se katosi lopulta eikä kahviakaan ole tehnyt erityisemmin mieli vaikken koskaan sitä sitten ostanut (en siis juo kahvia normaalisti). Hiilareita (leipää, pastaa, pullaa) kyllä himoitsen, en tiedä pitäisikö olla tarkempi muun ruuan suhteen kun ruisleipääkin olen syönyt nyt pari viipaletta päivässä kun ennen projektia en syönyt ollenkaan.
Bodybalanceen olen vähän hurahtanut, harkitsen jopa josko jatkaisin sitä syksyllä kun sponssikortti menee umpeen.

TÄMÄN HETKEN TÄRKEIMMÄT TAVOITTEET:

Stressinhallinta, painonpudotus ja säännöllinen liikunta. Syömisen viilaaminen vielä.

Tsemppiä Elinalle!

– kirjoitti Varpu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s