Hemmotteluhetkiin: Kukkaterapiaa

Kukkaterapian kehitti englantilainen lääkäri ja homeopaatti, tohtori Edward Bach (1886-1936). Bachin kukkaterapia kuuluu vaihtoehtoisen lääketieteen piiriin. Tieteellisiä todisteita kukkaterapian toimivuudesta ei tietenkään ole. Enkä itse pidä mielekkäänä rasittaa päätään tieteellä tässä yhteydessä. Kyse on paljon enemmän intuition ja alitajunnan vahvistamisesta ja valjastamisesta henkisen ja tunteellisen parantumisen avuksi.

Jos kukkatippoja tutkitaan kemiallisesti, ne sisältävät vain vettä ja säilöntäaineena käytettyä alḱoholia. Ne valmistetaan tohtori Bachin kehittämillä menetelmillä, joilla pyritään tallentamaan kasvien ”värähtely”. Ne eivät ole homeopaattisia valmisteita, vaikka muistuttavatkin eräiltä osin homeopatiaa.

Bachin mukaan sairauksien syntyminen voidaan nähdä suolistofloorasta jo jopa vuosi ennen sairastumista. Hän uskoi, että mieli voi sairastuttaa fyysisen kehon. Kukkaterapian avulla ihminen voi herkistyä kuuntelemaan tunteitaan ja alitajuntaansa, ja saada apua erilaisiin häiriötiloihin. Bach ajatteli, että ihminen on enemmän kuin fyysinen ruumis. Ihminen koostuu myös elämänenergiasta, tunteista sekä henkisestä olemuksesta. Kukkaterapian avulla hän uskoi potilaittensa pystyvän käsittelemään sairauksiensa tunteellisia tasoja.

Frantsilan Luomuyrttitila valmistaa Bachin perinteen mukaisia kukkaterapiatippoja, jotka sopivat suomalaiseen perusluonteeseen ja suomalaisille tyypillisiin tunne-elämän ongelmiin. Valittavana on 24 erilaista kukkaa.

Frantsilan sivuilla kerrotaan kukkaterapiasta näin:

Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne vaikuttavat psyykeen kaikkiin tasoihin ja niillä on yleensä tasapainottava ja kielteisiä tuntemuksia heikentävä vaikutus.

Kukkatipat hoitavat myös kokonaisvaltaisesti koko olemustamme. Ne voivat olla suureksi avuksi joko yksinään tai muiden hoitomuotojen tukena.

Keho on kuin peili, joka kertoo kuinka voimme sisäisesti. Tyytymätön ja maassa oleva mieliala voi heikentää mm. immuunipuolustusta, jolloin sairastumisalttius lisääntyy. Jatkuva lihasjännitys tai kivun tuntemukset saattavat taas kertoa, että keho on alkanut kantaa puolestamme jotain, joka oli tai on helpompi tukahduttaa kuin kokea ja ilmaista.

Kukkatipat ovat turvallisia. Niiden käytön yhteydessä ei ole havaittu mitään sivuvaikutuksia.

Minä ymmärrän kukkatipat eräänlaisina meditaatiokelloina tai mandaloina. Tippojen nauttiminen on minulle meditaatiorituaali, jossa mieltä vahvistetaan ajatusvahvisteilla.

Meillä oli Hannan kanssa kummallakin tyttömme, joille valitsimme Frantsilan tuotevalikoimasta sopivimmat tuotteet. Minä valitsin ”omille tytöilleni” myös kukkatippoja.

Johannalle Metsänkurjenpolvitippoja:

”Kohottaa näkemään elämän runsauden arjen kangistuneiden ja rajoittuneiden kaavojen ohi. Elämä tuntuu ihanalta.
Metsäkurjenpolvi auttaa havaitsemaan elämän erilaiset arvot. Se opettaa ymmärtämään elämän monet mahdollisuudet ja hyväksymään elämänilon, joka vie luovaan vapauteen. Metsäkurjenpolvi sopii suomalaiselle, joka useinkaan ei salli itsensä nauttia elämästä.”
Vahvistava lause tippameditointiin: ”Elän täyttä elämää”.

Katriannalle  Piharatamotippoja:

”Poistaa erillisyyden ja irrallisuuden tunteen. Sisäinen tyytyväisyys.
Piharatamo auttaa seisomaan tukevasti omalla maaperällään. Se kohottaa omanarvontuntoa, toisten arvostamista ja auttaa jakamaan omaa näkemystä toisillekin ilman arvostelun pelkoa. Se auttaa yksinäisyydessä, surumielisyydessä ja turhautuneisuudessa sekä psyykkisissä että fyysisissä kolhuissa.”
Vahvistava lause tippameditointiin: ”Iloitsen itsestäni juuri sellaisena kuin olen.”

Lydialle Pihlajatippoja:

”Avaa rakkauden yhteyden. Sydämen avoimuus ja keveys.
Pihlaja auttaa ihmistä tiedostamaan itseänsä. Se auttaa näkemään kokonaisuuksia, jolloin pikkuasioista ja pakkomielteistä pääsee irti. Pihlaja avaa sydämen havaitsemaan itsekkään ja todellisen rakkauden välisen eron. Se opettaa, että itsen ja toisten rakastaminen ei ole uhrautumista eikä mielistelyä. Pihlaja tuo sydämelle keveyttä ja rohkaisee rakkauden jakamiseen.”
Vahvistava lause tippameditointiin: ”Olen puhdasta rakkautta.”

Itselleni Mustikkatippoja:

”Sulattaa kokemuksia ja välittää elämän voimaa. Ehyt ja kokonainen olo.
Mustikka vahvistaa sinua omalla polullasi. Se elvyttää elämänvoimaa ja kokoaa elämän rakennusaineita niitä tarvitseville. Ota mustikkaa myös ruoansulatusvaivoissa.”
Vahvistava lause tippameditointiin: ”Saan käyttööni kaiken tarvitsemani aineellisen ja henkisen elämän ravinnon.”

Kukkatippoja voi käyttää sisäisesti ja ulkoisesti kylvyssä tai iholle sivellen. Itse tipautan tipan kielelle ajatellen vahvistavaa lausettani. Lauseet voi tietysti halutessaan muuntaa itselleen sopivammaksi. Olen hiukan muokannut omaa vahvistava lausettani ja ottanut tavaksi neljästi päivässä pysähtyä ja palauttaa mieleeni lauseeni. Samalla tipautan kukkatipan kielelle ja visualisoin kukkivia mustikanvarpuja.

Olen vahva alitajunnan ja intuition voimaan uskoja. Niiden avulla valitsin tipat itseni lisäksi  naisille, joita yhtä lukuunottamatta en siinä vaiheessa ollut koskaan edes luonnossa tavannut.

– kirjoitti Varpu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s